Anna María Larsson
Kreatör bosatt i Stockholm som en gång jobbade och drev byrå tillsammans med ett gäng andra. Bytte bana 2017 och jobbar idag med DIY-content-produktion i egen regi. Gör TV, håller i workshops och försöker navigera mig fram i tillvaron som nybliven tvåbarnsmamma.
Annons

Remake – Sy en jacka av en tröja och en väst

Att göra remakes på kläder är en kul sport tycker jag. Antingen kan man gräva i garderoben och göra om plagg som känns tråkiga, för små eller som har gått sönder på ett eller annat sätt. Eller så kan du ta på dig remake-glasögonen och gå på jakt i secondhand-affärer. Jag gjorde det senare. På stadsmissionen hittade jag en stickad tröja som hade lite hål i bålen, men ärmarna var det inget fel på. Och så hittade jag en jeansväst på barnavdelningen. Perfekt material för att göra en jacka kände jag!

Annons

Mitt bästa tips när du letar efter plagg att göra om är att ta ordentligt med tid på dig. Kläm och känn på plaggen. Bokstavligen syna sömmarna ordentligt så att du vet vad du har att jobba med. Jag trädde i ärmarna på den stickade tröjan i västen och mätte så att det säkert skulle få plats att sy fast i ärmhålen på västen.

Annons

Väl hemma på sybordet (läs golvet) mätte jag och klippte av ärmarna från tröjan. Sicksacka kanterna så att inte tröjan fransar sig. Nåla fast ärmarna där du vill ha dem och sy fast dem i västen. Drömmen hade ju varit att ha en overlock så att det ser riktigt proffsigt ut inne i jackan. Jag sydde fast ärmen med en jeanstråd i samma färg som västen redan hade och följde bara de befintliga sömmarna. Och för att göra en snygg avslutning inne i jackan där ärmen sitter fast sydde jag en raksöm med liten spårlängd och sicksackade där jag klippt av jackan inne i ärmen för att vara säker på att det inte ska fransa sig. Det bör funka.

Och så enkelt var det ändå att göra en jacka.

Annons

Edda får växa lite till innan hon kan springa runt och vara cool i den här jackan.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

Kommentarer till “Remake – Sy en jacka av en tröja och en väst”

  1. Långhelg, VAB och såpbubblor - Dnilvajustwannahavefun.se skriver: 25 maj, 2020

    […] här kan ni föresten se inspirationen till jackan jag gjorde en remaken på i förra inlägget. Edda fick ärva den här fina jackan från min kompis KG! Edda älskar den. Så klart att hon ska […]


Dela på:
Laddar
https://annamarialarsson.baaam.se/livet/en-lordag-pa-skansen/