Anna María Larsson
Kreatör bosatt i Stockholm som en gång jobbade och drev byrå tillsammans med ett gäng andra. Bytte bana 2017 och jobbar idag med DIY-content-produktion i egen regi. Gör TV, håller i workshops och försöker navigera mig fram i tillvaron som nybliven tvåbarnsmamma.
Annons

DIY: Gullig och enkel sovmask

En sovmask är perfekt för att skärma av ljuset utifrån när du reser och vill vila eller när du bor på norra halvklotet och sommarnätterna bara ropar på din uppmärksamhet. Jag minns när jag bodde i Piteå eller har varit på Island på sommaren. Ljust nästan dygnet runt vilket är helt fantastiskt. Men ibland måste en kropp få vila och då kan en ta till ett bra trick för att få lite mörkt. En sovmask helt enkelt.

Annons

När jag såg att Monthly Makers hade tema tyg tyckte jag att det var perfekt. Nu fick jag en deadline på att göra en sovmask. Det finns tusentals sätt att göra dem på, men varför inte göra en gullig när jag ändå håller på tänkte jag. Så! Jag fick faktiskt med mig Philip och vi gjorde varsin variant. Jag gjorde den övre och Philip den undre på bilden här ovanför. Min är sydd och Philips är limmad, båda funkar lika bra så det är vad du själv föredrar som får avgöra.

Beskrivning och material hittar du under bilden.

DIY – Sleeping mask by Dnilva

Gullig sovmask i filt

Svårighetsgrad
▲▲△△△

Annons

Tidsåtgång
▲△△△△

Du behöver

 • Hobbyfilt i olika färger
 • Snedslåband
 • Filtband
 • Resårband
 • Symaskin
 • Limpistol

 

DIY – Sleeping mask by Dnilva

Gör såhär
☼ Börja med att bestämma vilken form du vill ha på din sovmask. Ett tips är att du ritar och gör en mall på ett vanligt papper. På så sätt kan du testa hur det ser ut innan du klipper i tyget.

☼ Börja med själva ögonlappen/ansiktet. Klipp ut två likadana delar i filt. På så sätt blir det mörkare för ögonen. Klipp även ut öronen i samma veva.

Annons

☼ Limma fast innerörat på ytterörat med en limpistol. Självklart går detta bra att sy också, men jag var  lite bekväm.

☼ Nåla fast snedslåbandet runt hela masken, kom ihåg att fästa öronen och resårbandet också så kan du sy ihop alla delar i ett stycke. (Jag missade den delen och fick lite dubbla sömmar, tyvärr.) Sy fast allt på maskin.

☼ Klipp ut morrhår och ögon av filtbandet. Klipp ut en nos av hobbyfilten. Limma fast med limpistol.

☼ Och vill du göra som Philip kan du skippa snedslåbandet och bara limma ihop allt med limpistol. Då får du inga synliga sömmar. Du kan också göra ansiktsdragen med textilfärg med 3D effekt, brodera med garn eller något annat du har hemma eller lust med.

KLART! Sov gott!

DIY – Sleeping mask by Dnilva

Det här är alltså mitt bidrag till Monthly Makers på tema TYG. Vill du också vara med? Skapa något på tema TYG och blogga eller instagramma det innan den 28 maj. Länka även ditt inlägg här hos Wilda inom samma tidsram.

Annons

Fler projekt som får dig att sova gott

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

9 kommentarer till “DIY: Gullig och enkel sovmask”

 1. Mikaelamikaelapuranen.se skriver: 24 maj, 2017

  ÅH det här var exakt vad jag behövde nu, sovit så himla dåligt på sistone för det blir ljust här trots rullgardin. Klart jag ska göra en sovmask själv istället för att köpa! Superfina båda två ni gjorde!


  1. Anna Maríadnilva.se skriver: 24 maj, 2017

   Ja! Klart du ska göra en egen. Ett mellanting är att köpa en enkel sovmask och sen dekorera den med grejer. Det var jag också lite sugen på.


 2. Wildareaktionista.se skriver: 28 maj, 2017

  Så himla smart och fint! Det kan jag behöva nu när det är så ljust.


  1. Anna Maríadnilva.se skriver: 5 juni, 2017

   Tack! Ja, det behövs verkligen nu under sommaren.


 3. MONTHLY MAKERS TYG | Era bidrag | REAKTIONISTAreaktionista.se skriver: 31 maj, 2017

  […] | Anna María skapade […]


 4. CreativeYoucreativeyou.se skriver: 31 maj, 2017

  Sovmasken är så himla söt och vilken smart idé nu när det är ljust så länge om kvällarna. Vi har tipsat om detta pyssel på vår inspirationsblogg 🙂


  1. Anna Maríadnilva.se skriver: 5 juni, 2017

   Tack snälla! Ja, det gör verkligen stor skillnad att kunna stänga ute ljuset de ljusa sommarnätterna.


 5. juliatheglassberg.com skriver: 31 maj, 2017

  Såå gulliga!


  1. Anna Maríadnilva.se skriver: 5 juni, 2017

   Hihi, tack!


Dela på:
Laddar
https://annamarialarsson.baaam.se/livet/en-titt-bland-tomaterna/